Stockholm

Lägenhetsbyte | Byta lägenhet StockholmLivet förändras och så behovet av bostad. Plötsligt blir man sambo, får barn och med det ändras behovet av bostad. De flesta hyresvärdar har en intern bostadskö för redan existerande hyresgäster som vill byta till en annan lägenhet. Skälen till att byta lägenhet kan vara många, oftast att man behöver en större eller mindre lägenhet, eller att man helt enkelt vill byta stadsdel.

Kolla först med din hyresvärd, exempelvis på deras hemsida, om de erbjuder en intern bostadskö för förmedling av bostäder mellan redan existerande hyresgäster. Ställ dig i såfall i den.

En ytterligare möjlighet till lägenhetsbyte är att själv ta kontakt med någon som sitter i samma situation som dig och är villig att byta bostad. Nedan hittar du ett par sajter i Stockholmsregionen som är populära att använda vid byte av lägenhet.

Björns Bytare
Björnsbytare är en förmedlingstjänst som specialiserar sig på att hjälpa till vid byte av bostad. BjörnsBytare har funnits på nätet sedan 1997 och köptes 2005 upp av Blocket. På Björnsbytare kan man annonsera om man vill byta (a) en bostad mot en (b) en bostad mot två (c) två bostäder mot en eller (d) två bostäder mot två. På sajten finns vanligen 5 - 7000 annonser tillgängliga att titta på, därtill har man ett av Sveriges största forum när det kommer till byte av bostad. Kostnaden för att annonsera på sajten ligger förnärvarande på 30 kronor för 30 dagar.

>> Björnsbytare.seLägenhetsbyte.se
Lägenhetsbyte.se är en bostadsbytarsajt som växt snabbt under senare år. Idag är man en dominerande aktör när det kommer till att förmedla kontakter för att byta bostad i Stockholm. Förnärvarande är kostnaden för att annonsera på sidan 45 kronor för 30 dagar, alltså något högre än på BjörnsBytare å andra sidan kompletterar båda sidorna varandra.

>> Lägenhetsbyte.se