Stockholm

Andrahand Stockholm


Kötiden för ett förstahandskontrakt i Stockholms stads bostadsförmedling är vanligen mellan 4 till 6 år. För den som just fått ett jobb eller utbildningsplats i Stockholm går det naturligtvis inte att vänta så länge på en bostad. Bostad behöver man ofta med kort varsel.

I Stockholm, liksom i många andra storstäder, är det därför inte ovanligt att man bor i andrahand i ett eller ett par år innan man blir tilldelad ett förstahandskontrakt. Särskilt vanligt är detta om man önskar bo i centrala Stockholm där det pga lång kötid är mycket svårt för en ung människa att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet. För den som inte lyckas få tag i ett förstahandskontrakt kan det innebära att man måste flytta mellan andrahandslägenheter en eller ett par gånger per år.


Nedan listar vi de vanligaste förmedlingstjänsterna för andrahandskontrakt i Stockholmsregionen.

Blocket
De flesta är faktiskt inte medvetna om att Blocket indirekt är den kanske största förmedlaren av andrahandskontrakt i Sverige och så även i Stockholm. En vanlig vardag kan så många som 50 andrahandsannonser om uthyrning i Stockholm läggas upp på Blocket. Med de siffrorna så kan Blocket komma upp i nästan 18 000 andrahandsannonser i Stockholmsregionen under 1 år.
    Viktigt att komma ihåg är naturligtvis att aldrig skicka några pengar till uthyraren innan kontrakt är påskrivna, i undantagsfall har bedrägerier uppdagats via Blocket så man skall använda sunt förnuft och inte skicka några pengar i förväg. Därtill skall man tänka på att inte betala överpris för ett andrahandskontrakt, läs mer om detta till höger.
    Den som söker bostad i Stockholm kan även lägga upp en "önskar hyra" annons på Blocket i Stockholm, det gör vanligen ett 50-tal personer per dag.

>> Blocket andrahand Stockholm

Bostad Direkt
Bostad Direkt är ett företag i Stockholm som specialiserar sig på förmedling av andrahandsuthyrning. Nackdelen med att söka andrahandsbostad via Bostad Direkt är att bolaget tar ut en avgift om hela 695 kronor av bostadssökande i Stockholmsregionen och någon garanti för att man hittar ett andrahandskontrakt finns naturligtvis inte. Det kan sålunda vara värt att först gå igenom Blockets annonser (som är gratis att titta på) och om man inte finner något där gå vidare till Bostad Direkt eller de andra betalningsalternativ på marknaden.

Bostad DirektAndrahand.se
Andrahand.se är ett betalningsalternativ för förmedling av andrahandsbostäder. Folk som vill hyra ut sin lägenhet i andrahand kan kostnadsfritt publicera annonsen på andrahand, men för bostadssökande debiterar andrahand.se en kostnad om 299 kr för medlemskap under 30 dagar vilket behövs för att komma i kontakt med uthyrarna.

Andrahand.se